sâmbătă, 9 februarie 2013

David Garrett

David Garrett este unul dintre cei mai strălucitori violonişti ai lumii. Este socotit cel mai rapid interpret al acestui magnific instrument, cu 13 note pe secundă, o performanţă care l-a adus şi în Cartea Recordurilor. 
In 2011, iubitorii muzicii clasice din România l-au putut asculta la Sala Palatului in cadrul Festivalului George Enescu. Arcuşul său a redat, printre altele, "Rapsodia nr.1 în La Major" a lui George Enescu şi "Simfonia Nr. 5" a lui Beethoven. 
Jumătate neamţ, după tată, jumătatea american, după mamă, David Garrett a studiat în Europa cu cei mai buni profesori. La 13 ani a înregistrat primul CD, pentru care a primit din partea statului german, cu admiraţia de rigoare, vioara "San Lorenzo", una dintre bijuteriile perioadei de aur a lutierilor Stradivarius.
Ca să se întreţină în anii studenţiei, Garrett a lucrat, pe rând, ca şofer şi apoi ca fotomodel. A pozat pentru ediţia americană a revistei Vogue şi a defilat pentru casa de modă Armani.
La 32 de ani, David Garrett se poate lăuda cu un palmares impresionant de premii printre care şase discuri de platină. Între anii 2008 şi 2010, David Garrett a deţinut titlul de cel mai rapid violonist din lume, potrivit Guinness Book. El a reuşit în 66,56 de secunde să cânte la vioară, cu 13 note muzicale pe secundă, opera "Bondarul" compusă de Rimski-Korsakov.
El insa nu s-a oprit doar la muzica clasica ci interpreteaza cu succes piese pop-rock.

Sper sa va placa!

13 comentarii:

  1. In perioada aprilie - iunie este numai in Germania! In Olanda a fost acum 2 ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos! Mi-ar fi placut sa-l ascult si eu live! Multumesc Minnie!

      Ștergere
  2. Frumos! Nu stiam de existenta lui! Remarc tinuta trendy, amestec de clasic si "jmeker", si sunt uluit de vorbele crainicei germane, care imi rastoarna ierarhia valorica! Oricum nemtii au dat mereu lectii, desi "buricul" e Parisul!
    Nemtoaica zice: "David Garrett, acest David Beckham al viorii..."...
    Wooow! Blasfemie! Un violonist care "se apropie" de valoarea unui fotbalist! Si eu care credeam ca fotbalistii sunt numai "picioare sanatoase in corp sanatos"...
    Week-end placut sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nici mie nu imi place comparatia. Din pacate eu nu cunosc germana ca as fi ales alt clip. :)
      Multumesc!

      Ștergere
  3. intr-adevar, ma surprinzi dar atat de placut!!! cum sa nu-mi placa aceste fragmente pline de traire sufleteasca, din viata unui artist cu adevarat! desi instrumentul preferat sufletului meu este pianul, nu pot sa nu admir acest real talent! multumesc frumos pentru ceea ce am vizionat!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Cultura" germana exprimata de crainica?
    nici eu nu stiam de David Garret si ma bucur ca am aflat de el.pacat insa ca valorile sunt comparate cu...fotbalisti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu il ador! Stiam de el...:)
    Seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hola, genial pasar por tu blog, es bien interesante, un gusto estar aquí, te invito cordialmente a visitar el Blog de Boris Estebitan y leer un poema cómico mío titulado “El baile de Snoopy”

    RăspundețiȘtergere