luni, 28 noiembrie 2011

15 coincidente

5 coincidențe
(Istorie)
01. Când era foarte mic, Regele Ludovic al XVI-lea a fost atentionat de un astolog sa fie prudent pe data de 21 a fiecarei luni pentru ca nu îi va merge prea bine.
Prin urmare, în zilele respective, Ludovic se straduia sa stea cât mai linistit. I-a mers o perioada pâna când pe 21 iunie 1791 a fost arestat în timp ce încerca sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolita si Franta a fost declarata republica, iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

02. Undeva pe la 1800 si ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza unde a realizat cu stupoare ca semana leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorba cu acesta si a aflat ca erau nascuti în aceeasi zi, 14 martie 1844, ca se nascusera în acelasi oras, ca pe sotiile lor le chema la fel si ca restaurantul se deschise în ziua în care Umberto fusese încoronat.
Pe 29 iulie 1900, Umberto facea o baie de multime când a aflat ca proprietarul fusese împuscat si murise. La doar câteva minute si el a  fost asasinat de un necunoscut.

03. Prin 1920 scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat si a gasit una dintre cartile care îi fermecasera copilaria. I-a arata-o sotului ei, iar când acesta a deschis-o si-a dat seama ca era chiar cartea din care îi citeau ei parintii. Pe prima pagina erau scrise numele si adresa Annei.

04. În 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea "Futility" în care era vorba despre un transatlantic "inscufundabil" care se numea Titan si care se lovea de un iceberg si se scufunda. Ce s-a întâmplat în 1912 cu Titanicul, stie deja toata lumea.

05. John si Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau în orase diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeasi ora, amândoi au facut atacuri de cord si au murit la scurt timp dupa ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

06. În 1953 reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra pentru a transmite despre încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy si când a deschis dulapul a gasit câteva lucruri care îi apartineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui si care facea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum sa-i spuna lui Hannin vestea buna, dar, dupa doua zile, a primit o telegrama de la Harry care îi spunea ca gasise într-un hotel din Paris o cravata pe care Kupcinet o uitase acolo.

07. Un barbat care circula cu un scuter a fost ucis în 1975 dupa ce a fost lovit de un taxi. Pâna aici, nimic neobisnuit. Un an mai târziu, fratele celui decedat de plimba cu acelasi scuter si a fost lovit de acelasi sofer care conducea acelasi taxi. Conducatorul scuterului a murit pe loc, exact ca fratele sau.

08. Prin 1920, trei barbati de origine britanica se aflau în acelasi tren în Peru. Erau singurii din compartiment si au intrat în vorba. S-au prezentat unul altuia si asa au aflat ca pe unul îl chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.

09. Mark Twain s-a nascut în 1835 în ziua în care a aparut cometa Halley si a murit în 1910 în ziua în care cometa a aparut urmatoarea data. De altfel, scriitorul a si prezis acest lucru spunând ca a venit cu cometa si ca va pleca odata cu ea.

10. Pokerul era un joc luat extrem de tare în serios pe la 1800. În 1858, Robert Fallon a fost împuscat mortal dupa ce câstigase 600 de dolari pe motiv ca trisase. Au chemat politia, dar s-au gândit sa joace în continuare. Nimeni nu a vrut sa îi i-a locul celui ucis pe scaun de frica destinului, iar ceilalti jucatori au cautat un strain care sa nu fi stiut de acest crima. L-au gasit, l-au pus la masa de joc si în momentul în care a venit politia acesta câstigase deja 2.200 de dolari. La identificare, toata lumea a fost socata. Noul jucator era chiar fiul decedatului Rober Fallon. Cei doi nu se vazusera de sapte ani.

11. În 2002, doi frati gemeni din Finlanda au murit dupa ce au fost loviti de doua camioane diferite, la doua ore unul dupa celalalt, pe acelasi drum si la doar un kilometru si jumatate unul de celalalt.
Reprezentantii politiei au declarat ca accidentele sunt cu atât mai bizare pentru ca incidentele rutiere se întâmplau foarte rar pe drumul respectiv.

12. Povestile cu gemeni sunt, câteodata, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frati gemeni dinOhio au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Ambele familii si-au botezat copiii cu numele James. Cei doi baieti au mers la scoli militare, erau pasionati tâmplarie, s-au casatorit cu femei pe care le chema Linda, au facut doi baieti pe care i-au botezat James Alan si James Allan, au divortat si s-au recasatorit cu doua femei pe care le chema Betty si au avut câini botezati Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oara la 40 de ani.

13. În 1853 Henry Ziegland s-a despartit de iubita lui care s-a sinucis la scurt timp. Fratele acesteia, distrus de durere s-a dus si l-a împuscat pe Ziegland dupa care s-a sinucis. Spre norocul lui, Ziegland a scapat cu viata. Glontul doar îl zgâriase dupa care s-a oprit într-un copac. Câtiva ani mai târziu Ziegland s-a hotarât sa taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit sa îi puna dinamita la radacina. Spre ghinionul lui, dinamita a facut ca glontul ramas în copac sa ricoseze chiar în capul lui. Acesta a murit pe loc.

14. Despre Joseph Figlock se poate spune ca a fost piaza buna a unui copil. Prin anii '30 Figlock se plimba pe strazile Detroit-ului când peste el a cazut un copil. Mama lui îl tinea la fereastra la un etaj superior si l-a scapat. Atât el, cât si copilul au suferit rani minore. Câtiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat doar ca acum copilul a cazut singur. Acelasi copil! Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimenu nu a suferit rani grave.

15. Asa cum stim cu totii, James Dean a murit în 1955 în urma unui accident rutier. Dean conducea un Porsche. Ceea ce se stie mai putin e faptul ca masina este considerata blestemata. Când Porsche-ul a fost ridicat de la locul accidentului, motorul a cazut peste un barbat si i-a rupt acestuia ambele picioare. Ulterior motorul a  fost cumparat de un doctor care l-a montat pe masina lui de curse. Doctorul a murit la scurt timp într-un accident în timpul unei curse de viteza. Nu a fost singurul deces în cursa respectiva. Un alt participant a murit într-un accident separat. El conducea o masina pe care fusese montat sasiul de la Porsche-ul lui Dean. Între timp, masina lui James a fost dusa la reparat pentru a putea fi expusa ulterior, iar service-ul în care a fost dusa a fost distrus de un incendiu. Masina a scapat cu bine si a fost expusa laSacramento un a cazut peste un baiat si i-a rupt soldul. Nenorocirile nu se opresc aici. Porsche-ul a fost remorcat si dus în Oregon, dar s-a desprins de masina care îl tracta si a intrat într-un magazin. Fara victime. În 1959 masina s-a dezmembrat de una singura în 11 bucati.
 
sursa  aici

4 comentarii:

 1. Foarte ciudate, intr-adevar! Unele de-a dreptul uluitoare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevarat, de aceea am postat acest material, m-am gandit ca merita citit!
  Multumesc Alina!

  RăspundețiȘtergere
 3. pentru ultima coincidenta... deci masina s a dezmembrat in 11 bucati in 1959, m a gandit imediat la 11 septembrie din SUA...scuze pentru comparatie, in rest uluitor ceea ce am citit -
  apropo de fratii gemeni morti, anul acesta la un moment dat chiar la noi in romania intr o zi au murit accidentati in aceeasi zona la un interval de cateva ore doi gemeni, baiat si fata... socant si da de gandit totusi coincidentele acestea.
  aurelia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intr-adevar Aurelia, sunt lucruri chiar ciudate ce se petrec cu gemenii! Multumesc pentru completare!
   Toate cele bune!

   Ștergere