joi, 2 februarie 2012

O femeie cu un destin aparte

Cunoaste-o pe Aimee Mullins – superfemeia aleasa ambasador L’Oreal!
L’Oreal are un nou ambasador international, de anul acesta. Mda, nimic nou, veti spune. Ne-am obisnuit ca brand-ul frantuzesc sa isi imbogateasca constant galeria de vedete frumoase. Numai ca Aimee Mullins nu este doar o vedeta frumoasa. Este o SUPERFEMEIE!
Parcursul ei uluitor incepe chiar de la nastere, pentru ca vine pe lume cu o anomalie oribila numita hemimelie fibulara. Pe intelesul tuturor, Aimee s-a nascut fara osul peroneu la ambele picioare. La varsta de un an, picioarele i-au fost amputate de sub genunchi. Intr-un an de zile a invatat sa mearga cu proteze si s-a integrat perfect printre copiii de varsta ei.
Pe langa faptul ca este o femeie extrem de inteligenta care a avut rezultate remarcabile in perioada studiilor, Aimee este si o atleta desavarsita care a obtinut multe victorii alergand pe o pereche de proteze din fibra de carbon. Aceste proteze au fost proiectate sa imite picioarele din spate ale ghepardului!!!
Nu-i asa ca suna stiintifico-fantastic? Si totusi, cu o vointa de nestavilit, Aimee a reusit sa devina si manechin, si public speaker, si un model de forta si caracter pentru un intreg mapamond.
Ceea ce este minunat este ca ea nu se considera o persoana handicapata. Este sigura pe ea, increzatoare, optimista si merita pe deplin sa fie una dintre femeile care ne spun “Pentru ca meriti!”, in numele brand-ului L’Oreal.

4 comentarii: