duminică, 8 septembrie 2013

Jurnalul unei femei simple (17)

Pentru astazi (data/ora) 08.09.2013, ora. 16.30.
Afara ... vantul bate lin ... glasuri de copii ... freamat de frunze ... toamna.
La mine ... curat si, dupa lupte seculare, simplu. Cici, incolacita in fotoliu, langa perna albastra, doarme profund.
Dincolo ... mama citeste cu glas tare un articol de ziar pentru tata.
De unde invat ... cel mai bine din experienta ... amara, uneori. 
Citesc ...  Louise L. Hay - Poti sa-ti vindeci viata ... sunt la inceput chiar.
Ascult ... radio Trinitas online.
Din bucatarie ... am venit cu niste chirosti cu prune. Au iesit bune, desi nu sunt cine stie ce bucatareasa.
Ce mai mesteresc ... am impletit nitel, asa doar sa-mi aduc aminte cum se face. 
O imagine pe care doresc sa o impartasesc ... Manastirea Pangarati - toamna.

http://obiectivortodox.wordpress.com/
mai multe despre jurnal gasiti la Taniusa
Va doresc o saptamana cu mult spor si voioisie!

8 comentarii:

  1. Mmm, cum adica, ”chirosti cu prune” ?
    Ce sunt ele si cum se fac ?
    Superba fotografie, de vis !
    Pupici tie si lui Cici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Zina!
      Imediat vine si reteta!

      Ștergere
    2. Ingrediente
      1 kg de cartofi fierti decojiti
      2 - 3 oua intregi
      faina de grau cat cuprinde
      max. 1 lingura gris
      10 - 15 prune coapte
      vanilie si scortisoara dupa gust
      pesmet
      zahar pudra
      Mod de preparare
      Cartofii fierti, dati prin masina de tocat sau razatoare, se amesteca cu ouale intregi, faina, grisul si vanilia pana se formeaza coca.
      Prunele se taie in doua si se scoate samburele. Daca doriti, in mijloc puteti pune scortisoara si zahar dupa gust.
      Din aluat se rup bucati care se turtesc in palma si la mijloc se pune jumatatea de pruna, iar coca se aduna in jurul prunei si se rotunjeste in palma ca sa iasa ca o bila (folositi faina ca sa nu se lipeasca coca de mana).
      Se fac bilute, care apoi se pun intr-un ceaunas cu apa calda, pe foc potrivit, ca sa fiarba.
      Dupa ce au fiert se scot cu paleta, se dau prin pesmet si se presoara cu zahar pudra si scortisoara.

      Pofta buna!

      Ștergere
  2. Frumos, Melly! La noi in zona, aceste chirosti se numesc galuste cu prune.

    RăspundețiȘtergere
  3. pare o duminica foarte placuta, la tine ... ma bucur! ... noi le spunem galusti cu prune, cu gem...! sunt foarte bune!!! o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc foarte mult, Melly !
    Da, cam asa e si reteta mea de galuste cu prune, uite-o aici: http://zinnaida.ro/2012/09/galuste-cu-prune-retete/
    M-a derutat denumirea de chiroști ! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred că sunt grozave! Îmi place cum sună: "chiroşti".

    Frumoasă şi liniştită pagină de jurnal. Iar poza de la Pângăraţi este superbă! Toamna în toată splendoarea ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imaginea este incredibila. Am sa fac si eu galuste cu prune in week end :) . O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere